Jungle Memory is een programma voor kinderen van 8 tot 16 jaar dat het werkgeheugen ontwikkelt en traint. Het werkgeheugen wordt door Tracy en Ross Alloway gezien als de dirigent van alle executieve functies. Zonder goed werkend werkgeheugen is het heel moeilijk voor een kind om tot lezen te komen, om opdrachten uit te voeren, om een tekst te schrijven. Allerlei vaardigheden die op school en in het leven noodzakelijk zijn lijden onder een goed werkgeheugen. Het trainen an het werkgeheugen heeft effect op leren en gedrag en is een belangrijke voorspeller van schoolsucces.
Ludiq is door ‘Lerend Brein’ getraind en gelicenseerd ‘Jungle Memory Coach’.

Jungle Memory traint het werkgeheugen in kleine stapjes. Vervolgens worden de oefeningen uitdagender en meer belastend om et brein uit te dagen harder te werken. Jungle Memory past zich voortdurend aan de behoefte en de mogelijkheden van het kind aan. Zo wordt er nooit te zwaar of te slap getraind, maar telkens op het juiste niveau om succes te kunnen behalen.

Alleen door Lerend Brein opgeleide coaches mogen zich ‘Jungle Memory Coach’ noemen.

Volgens onderzoek levert Jungle Memory werkgeheugentraining in combinatie met coaching waarbij ook gewerkt wordt aan het reflecteren en verbeteren van leerstrategieën het beste resultaat.

Samen met scholen is Jungle Memory ontwikkeld door de Universiteit van Durham en richt zich vooral op het resultaat op het gebied van spelling, rekenvaardigheid, tekstbegrip, IQ-score en op verbeteringen in het eigen Leerlingvolgsysteem (LOVS). De training pretendeert niet een behandelvorm voor aandachtsstoornissen te zijn maar positioneert zich nadrukkelijk als training voor kinderen met concentratie- en leerproblemen.