Ouder plus kind begeleiding

‘Ouder plus kind begeleiding’ is een krachtig middel om je kind net even iets anders te leren aansturen. Je gaat samen samen met je kind op ontdekkingstocht langs allerlei spelvormen om uit te vinden waar je kind van opveert en in zijn ontwikkeling gestimuleerd kan worden. Al werkend komen we langs allerlei ontwikkelingsvragen waarin ik jou als ouder kan laten zien wat een volgende stap met je kind kan zijn.
We vinden samen uit of de mindset van je kind bijgestuurd kan worden, bijvoorbeeld door je als ouder anders op te stellen en andere feedback te geven. We onderzoeken of de executieve functies versterkt kunnen worden door kleine aanpassingen in de aansturing die je je kind geeft. Je gaat je aansturing richten op de vaardigheden die je waardevol vindt voor jouw kind over zo’n 15 jaar.

Het zit hem soms in heel kleine aanpassingen die, door met diverse spelvormen aan de slag te gaan, op luchtige wijze boven tafel komen.

 

Waarom is ouder plus kind begeleiding krachtig?

Wanneer je kiest voor alleen de begeleiding van je kind, geef je een signaal aan je kind dat het niet ok is en dat het ‘gefixt’ moet worden. Wanneer je kiest voor louter begeleiding van jouzelf of jou en je partner, moet je zelf de vertaalslag maken van de handvatten naar jouw kind. Dat gaat zelden één op één meteen goed, zeker als de uitdagingen die het opvoeden van je hoogbegaafde kind al enigszins geëscaleerd zijn.

 

De onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • motivatie
  • zelfbeeld
  • zelfvertrouwen
  • onderpresteren
  • uitdaging
  • mindset
  • executieve vaardigheden (functies)
  • frustratie tolerantie

Soms is één sessie al genoeg, soms kunnen ouders en kind er geen genoeg van krijgen.

Begeleiding mogelijk vanaf 4 jaar

Beeldcoaching bij ‘ouder plus kind begeleiding’

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Beeldcoach.
(Samen) kijken naar interactie tussen jou en je kind tijdens activiteiten kan helpend zijn om de juiste route nieuwe communicatievormen te vinden.  Desgewenst kan ik ook thuis en/of op school komen filmen.